گریه نوزاد
افت شنوایی به معنی کاهش توانایی درک صداها است، ودر حقیقت جزء ناتوانیهایی محسوب میشود که هرگز به چشم دیده نمی شود ولی به عنوان معلولیتی شدید به حساب میآید. شیوع کمشنوایی تقریباً 28 برابر شیوع فنیل کتنوری، 8 برابر هایپوتیرئیدیسم، 5 برابر سیستیک فیبروزیس، و 20 برابر هموگلوبنیوپاتی میباشد از این رو، این مشکل به عنوان شایعترین نقص های مادرزادی در نوزادان محسوب میشود.
كودكان دارای افت شنوايی كه زودتر از سن شش ماهگی شناسايی شده اند، دارای گسترش لغات بسيار بهتری نسبت به كودكانی هستند كه تشخيص افت شنوايی بعد از سن شش ماهگی داشته اند.اگر نوزاد يا کودک مبتلا به کم شنوايی باشد و برای تشخيص ، درمان و توانبخشی آن دير اقدام شود، پس از گذشت زمان کمی به عوارض ناشی از کم شنوايی نيز مبتلا می شود. غربالگری شنوايی فرايندی لازم ، مقرون به صرفه و جهانی است كه جهت كشف زودهنگام كم شنوايی نوزادان درتمام دنيا در بدو تولد برای تمامی نوزادان متولد شده انجام می شود كه دراين روند، نوزادان پس از انجام تستهای شنوايی به دو گروه ” ارجاع” و” قبول” طبقه بندی می شوند.
کودک پیش از این که بتواند از طریق زبان و گفتار ارتباط بر قرار کند، از طریق صدا سازی ارتباط برقرار می سازد. گریه یکی از راههای برقراری ارتباط کودک با اطرافیان می باشد. به همین منظور و در این زمینه با استفاده از دانش پردازش سیگنال و اخذ سیگنال گریه نوزاد/ شیرخوار پس ازمشخص کردن جنبه های مختلف صدا سازی گریه نوزادان و شیرخواران، بسته نرم افزاری برای تمایز موارد طبیعی و دارای نارسایی شنوایی ارائه خواهد شد که در غربالگری شنوایی نوزادان قابل استفاده خواهد بود.